Aşk Şiirleri

Aşk Sözleri

Güzel Sözler

Seni Seviyorum

Şiir Dinle

                 

Çılgın Kuzgun Ozzy

16 Temmuz 2013 Salı

Çılgın Kuzgun Ozzy
3 Aralık 1948 de Jack'in ve Lillian'ın minik bebeği John Michael Ozzy olarak geldi dünyaya. Annesi ağlayışını ilk duyduğunda sesinin güzelliğiyle daha da bağlandı oğluna.
Şarkı söylemeyi seviyor yalnız kaldığında hep etrafta duyduğu güzel sesleri mırıldanıyordu.
Kuzgunlara hayrandı. Günlerini onları izlemekle geçiriyordu. Okulu sevmiyordu.
O zamanlar da içinden ''liiiifeeee wooon't waaait fooor meee teaaacheeeer'' falan dediğini düşünüyorum.
Bu yüzden çok takmıyordu. Bir gün Beatles'ın yaptığı harika müzikle tanıştı ve sesine yeni bir renk katarak rock müzikle ilgilenmeye başladı.
15 yaşına gelince okulu bıraktı işçi olarak çırak olarak bir sürü yerde çalıştı ve kendi ayakları üzerinde durmayı bu zamanlarda öğrendi.
Birchfield Road School da ilk grubunu Tony ile kurdu. Blues etkisi taşıyan sağlam ve sert bir rock müzik etkisi yaratmaya çalıştılar. Geezer bir gün gitarı kaldırarak ''Beyler grubun ismini buldum'' dedi.
Geçen gün izlediği korku filmi Black Sabbath ismini önerdi.
Herkes fikri beğenince isim konulmuş oldu.
İlk albümlerini 13 Şubat 1970 yılında gecelerini gündüzlerine katarak tırnaklarını pena yaparak ortaya attılar.
Albüm ismini de Black Sabbath koydular.

Ardından War Pigs/Paranoid,Master Of Reality,Volume 4,Sabbath Bloody Sabbath ve Sabotage adlı albümler piyasaya bir bir inci gibi döküldü. Grubumuz tanındı. Sevildi. Rocker kardeşlerimiz tarafından bağırlara basıldı.
Yüz milyondan fazla albüm sattı bir çok ödül kazandı.
Sonra Ozzy 1977 de ''ayrılıyorum beyler'' dedi. Ama son Never Say Die kadrosunda da yer aldı. 1979 da salak saçma bir uyuşturucu iddasıyla müziğin tanrısını gruptan çıkarttılar.
O zamanlar Ozzy gerçekten uyuşturucu ve alkole inanılmaz düşkündü. Ve yaklaşık 30 yıl buna devam etti.
Ama bu asla onu çılgın kişiliğinden sıyırmadı. Tam aksine Ozzy'nin kanı bir kaç yıl sonra sürekli alkol dolu aktı.
Dünya da ayıkken elde edilemeyecek şeyleri sarhoşken hayal edip müziğine yansıttı Çılgın Kuzgun.
Ve ''I'm just a dreameeeer'' diye haykırdı konserlerinde.'' Ben sadece bir hayalperestim''
Velhasıııl Ozzy babamız 1981 yılında kendi adını taşıyan bir grup kurdu. Blizzard Of Ozz albümünü büyük bir ustalıkla ortaya serdi. O zamanlar Sharon annemiz hala onun menejeriydi ;););)
Grupta gitarist Randy Rhoed , basçı Bob Diasley ve Uriah Heep veee davulcusuu Lake Karslake bulunuyordu.
Albüm çooook sevildi müziğin tanrısınaa Amerikada 4 platin, Kanada'da 1 platin vee İngiltere'de 1 gümüş plak ödülü verildi.
Her şey güzelken Randy amcamız Dairy Of Madman albümü çıktıktan kısa süre sonra bir uçak kazasında hayatını kaybetti. Ozzy babamız bu olaydan sonra derin bir pişmanlık üzüntü duydu ve kendini uyuşturucuya alkole verdi. Depresyona girdi. 
Kuzgunlarla başbaşa içi kan dolu kadehleri Randy'nin şerefine kaldırdı.
Yine de en zirve de kalmaya adını en güzel şekilde haykırmaya devam etti.
Fakat bu pislik Amerikan otoriteleri'nin bir tarafını acıtmışsa demek babamıza dava açtılar.Suicide Solution adlı şarkının intihar ile ilgili olduğunu kötü örnek olucağını vs. zırvaladılar. 
Ancak Ozzy babamız bunun öyle olmadığını sadece alkolün zararına yönelik bir şey olduğunu ayrıca dinleyicilerin orasını burasını kesmesinden sorumlu olmayacağını  güzel bir üslupla anlattıktan sonra bu konuyu da pat kapattı.
O aralarda 1980-1982 yılları arasında bir tarihte Sharon bu deli karanlıklar prensine her normal kadının yapacağı gibi aşık oldu ve hayatını ona adadı. Evlendiler. 3 Çocukları oldu.Sırasıyla Aimee,Kelly ve Jack (Thelma ile olan evliliğinden de 2 çocuğu vardı)
Hatta bir gün Ozzy farklı bir fantazi içerisindeyken Sharon'u öldürmeye kalktı. Bilinçli değildi. 
Sharon ise yaşadığını farkedince eşini bir kaç dakika içerisinde affetti. Ve mutlu aile tablomuz bozulmadı.
İşlere gelirsek bir gün yıl 1988 Ozzy oturmuş kara kara düşünürken Zakk Wylde Randy'nin boş bıraktığı yeri müthiş bir beceriyle doldurdu. Daha sonra grup No Rest for the Wicked ve No More Tears adlı yankısını kulaklarımızdan silemediğimiz enfes albümlerle tekrar parladı!
1996 yılında Sharon Ozzy'e hayatım gel bi Ozzyfest yapalım da şu insanlar müzik duysun. Adam görsün dedi ve Ozzyfest akımını başlattılar.
1996-2008 yılları arasında 5.000.000 kişi tarafından hayranlıkla ağızlarının suyu aka aka,sesleri notalara karışa karışa zevkle izlendi.İzleniyor.
Babamız eski grubunun önünden şööööyle bir göz süzerek geçip. '' Naaaber canlar ayıkken grubu iyi yönetebildiniz mi ? Yoksa sarhoşken sizi ilerleten Ozzy'i tekrar yanınız da ister misiniz ?'' 
edasıyla Black Sabbath'a geri dönüş yaptı. 
Daha sonralar da The Osbournes adlı reality show'u başlattılar. Ve güzel ev hayatlarından kesitleri bizlerle paylaştılar.Show MTV de en çok izlenen program haline geldi. 
2003 civarlarında Çılgın Kuzgun arazi aracıyla dolaşıyordu ki talihsiz bir kaza geçirdi pek çok kemiği kırıldı ve hastane de uzun süre kaldı. Kuzgunun kanadı kırıldı. Bir süre de göklerde gözükmedi.
Gel zaman git zaman sene 2005'te de Parkin Syndrome hastalığına tutuldu. Artık sürekli ilaç atmaya mecburdu babamız.Yine 2005'te yaklaşık 100 milyon sterlinlik servetiyle İngilterenin en zengin ;);) sanatçılarından birisi olduuuuuu ve biz bu adamı yazalım şu listeye denilerek Sunday Times gazatesinin ilk 500 zengini arasında liste de 458. sırada yer aldıı.
Geri dönüşü muhteşem oldu.
2007 de 22 Mayısta 9.solo stüdyo abümü Black Rain piyasaya çıktı. VH1 rock ödüllerini kazandı. Ve ilk kez gerçekleştirilen Birmingham Walk of Stars'da adı İngiltere de ki ünlü yola kazınan  'İlk İsim' oldu.

Classic Rock'n Roll of Honor ödülünü de 2008 yılında gururla kaldırdı. Oyun firması Blizzard'ın her yıl yaptığı Blizzcon denen etkinliğin açılışında deli gibi haykırdı ve binlerce izleyiciye muhteşem bir şov sundu.

Şarkılarında ki karanlık sözlerden dini olarak yargılarda bulunanlar oldu ama babamız İngiltere Kilisesine '' lan olm ben her konserden önce dua okuyorum yalan yapmayın'' dedi. Ve dini görüşü hakkında ki uydurmaları yalanladı.
2009 Ekim de ise müthiş kitap 'I am Ozzy' adlı otobiyografisini yayınladı.
Şuan da harika müzik hayatına konserleriyle kalbimizi yerinden oynatmakla devam eden Ozzy Sharon ve çocuklarıyla Buckinghamshire ve California'da yaşıyor.
Godfather of Heavy Metal, Prince of Darkness lakaplarından sonra bende ona Çılgın Kuzgun demeye karar kılıyorum sayın okuyucularım.
Teşekkür ederim bu Çılgın Kuzgunun hayat özetini okuduğunuz için.
Buda John Michael Ozzy baba için  '' GO LOUD!
GO STRONG!
GO PROUD!
GO ON!
GO HARD OR GO HOMEEE!

(....)
LET ME HEAR YOUU SCREAAAAAAAAAAAAAM! ''





Sorcha Eolo



Benzer Konular

0 yorum:

Yorum Gönder